Rasmus Nøhr
Rasmus Nøhr

Rasmus Nøhr: Rasmus Nøhr

GAFFA

CD / Copenhagen Records
Udgivelse D. 27.09.2004
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Pladedebutanter med en stor kæft og en guitar i hånden er der ikke mange af. Man møder dem mere som gadesangere og i skumle gyder iført en gedigen aftenbrandert. Men Rasmus Nøhr med en suspekt fortid i musikbranchen har nu fået kæften og sangene ind i varmen, og det skal være ham vel undt.
Debuten er nemlig yderst opløftende, hvis man er til det nære og det humoristiske. Her er tale om en ægte troubadour, der tør synge højt og helt igennem som en Kim Larsen. Rasmus Nøhr er en fortællende sanger, der har sine skrappe meninger, men ellers foretrækker at anskue livet sidelæns fra.
Men albummet er langt mere end blot godmodig sang og skrålen fra Rasmus Nøhr, der på den musikalske side giver plads til et væld af melodiske pudsigheder. Med et rigt udbud af instrumenter bliver der rum til lidt swing-jazz og tilmed et par reggae-toner. Det hele bliver spillet organisk og nedtonet af en lang række kompetente musikere, der er med til at give albummet masser af liv og kriblen.
Der er tale om et ganske gammeldags album, der står distancen, fordi Rasmus Nøhr kan skrive den ligefremme melodi, og tilmed tør fløjte med på den. Han har en mere simpel tilgang til sangene end de beslægtede Klondyke, og er på en måde mere i nærheden af nationalskjalden Kim Larsen, fordi det kun er ganske få, der træder direkte ind i spotlyset på denne facon. Og med en flot og varieret skrålevokal er det en fornøjelse at lytte til Rasmus Nøhr, der heldigvis tager det med musikken ganske alvorligt på sit debutalbum.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA