x
The Frames: Burn The Maps

The Frames
Burn The Maps

The Frames: Burn The Maps

GAFFA

Album / Bonnier Amigo Music
Udgivelse D. 07.02.2005
Anmeldt af
John Fogde

Til trods for at irske The Frames har eksisteret i 15 år og har udgivet en stribe platinsælgende plader, er de nærmest ukendte udenfor hjemlandet. Det bør dog ændre sig med udgivelsen af Burn The Maps, der indeholder alt fra energisk rock til smukke ballader samt masser af musikalske overraskelser.
Damien Rice har udtalt, at The Frames er et af hans favorit-livebands, og på enkelte stille sange lyder Glen Hansard (der for øvrigt spillede guitaristen Outspan i filmen The Commitments) da også en smule som Rice. Men musikalsk er der dog langt større spændvidde her end på O.
Fake er bygget lige til amerikansk collegeradio med stille vers og heftigt omkvæd, Underglass er nærmest emo-agtig med masser af intensitet, og pladens sidste to sange er nøgne og sørgmodige ballader, der ganske smukt slutter pladen af. Der er akustisk guitar blandet med elektronika, insisterende rocksange med strygerarrangementer blandet med støjende guitarer, og når man kombinerer alle de forskellige udtryk, får man sammenlagt en medrivende musikalsk oplevelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA