x
Pernille Gunvad: Fire

Pernille Gunvad
Fire

Pernille Gunvad: Fire

GAFFA

Album / GoGreatGuns
Udgivelse D. 18.04.2005
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Fire er et af de debutalbum, man uvilkårligt spidser ører til. Et album med et skyhøjt ambitionsniveau, men også et album, der er tæt på at knække over i denne store iver for at præstere det ypperste. Når man lytter til sanger og sangskriver Pernille Gundvads skrøbelige stemme, er man dog ikke et øjeblik i tvivl om, at hun altid vil forlange det yderste af sig selv, fordi man tydeligt fornemmer og hører hele personen i stemmen.
Det er det stærke selvstændige udtryk, som for alvor løfter hendes sange, der ikke alle er lige interessante. Det skyldes også, at hendes dominerende stemme behøver mere modspil, end det er tilfældet på Fire. Men der er meget drama i de fabulerende sange, som er indspillet med hjælp fra næsten udelukkende Julian Falck fra Mofus.
Musikalsk befinder Fire sig i et drømmeland af elektroniske klangflader blandet med en mere amerikansk sangskrivertradition. Vi er i omegnen af Stina Nordenstam og Dicte. Fire er mest helstøbt i sine mere aggressive kompositioner som i den fremragende indledning A Captive og den melodisk drilske This Body. Pernille Gunvad har et talent, der forpligter, og Fire er starten på en lovende sangkarriere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA