x

Nitin Sawhney
Philtre

Nitin Sawhney: Philtre

GAFFA

Album / terpV2
Udgivelse D. 20.05.2005
Anmeldt af
Torben Holleufer

Det er ikke noget nyt, at Nitin Sawhney er den lysende kreatør på den indiske scene, der i sin tid udgik fra London. Og at han forlængst – ikke mindst med det geniale album Prophesy fra 2001 – er blevet manden, der samler et smagfuldt miks musikere og skaber værker, der umiskendeligt bærer mesterens stempel. Ofte overlegent fyret af, på grænsen af det arogante.
Således også på dette nye album, hvor vi uden problemer veksler mellem Bollywood og den sødmefulde sangerinde Reena Bhardwaj og den spanske flamenco/crossover-gruppe Ojos de Brujo, eller fyrer ting af, der er mere Bristol end Massive Attack. Idéerne formelig flyder, tilsyneladende uden begrænsning.
Pladens svaghed er, at man tydeligt fornemmer, at Sawhney er i dj-hjørnet og fyrer så mange musikalske lækkerbidder af, så man næsten bliver forpustet.
Lad mig fremhæve den vidunderlige Bollywood-ting Rag Doll, hvor Sawhney ovenikøbet har moren med på en art rap, for så at gå over i den æterbårne Mausam.
Der er gang i hitmaskinen, og resultatet er et intelligent popalbum fra en verden, hvor alt er muligt. Fra en mester, der synes at kunne det hele.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA