Jens Unmack: Vejen Hjem Fra Rocknroll

Jens Unmack
Vejen Hjem Fra Rocknroll

Jens Unmack: Vejen Hjem Fra Rocknroll

GAFFA

Album / Auditorium
Udgivelse D. 13.06.2005
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Sjældent har et debutalbum åbnet så stærkt og selvsikkert som Jens Unmacks. På indledningssangen Joyride er hans klare vokal kun sparsomt akkompagneret. Scenen er med ét sat. Dette er Jens Unmack.
Det står hurtigt klart, at der ingen grund er til længere at græde over, at Love Shop har slukket for forstærkeren. Jens Unmack er jo netop lyden af Love Shop med sin sødmefyldte sang og billedrige tekster. Samtidig viser det sig, at Jens Unmack har udgjort popbenet i Love Shop, for selvom der også bliver spillet rå guitar på Vejen Hjem Fra Rocknroll, så sker det her med en saliggørende renhed i klangen. Jens Unmack ter sig faktisk som en fugl, der er sluppet ud af buret og nu kan vise alle sine flotte farver frem for folk og fæ. Det er lydsporet til sommernatten fyldt med skæbner og historier, der som Tom Kristensen ”længes efter skibskatastrofer og pludselig død”. Jens Unmack er en tekstforfatter i særklasse, og i et yderst frugtbart samarbejde med Nikolaj Nørlund som producer er han også blevet til en fremragende sangskriver.
Vejen Hjem Fra Rocknroll slår tilmed musikalske gnister med lidt af et dream team bestående af Rune Kjeldsen på guitar (Kira And The Kindred Spirits), Jacob Høyer på trommer (Raveonettes), Nicolai Munck-Hansen på bas (Tim Christensen) og Mikkel Damgaard (Love Shop) på keyboards. Og så er hele balladen indspillet i Berlin. Det bliver der ikke mindre højt til loftet af på et sprudlende album, der ikke kan holde sig fra det gode melodi.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA