Diverse kunstnere: Værsgo 2

Diverse kunstnere
Værsgo 2

Diverse kunstnere: Værsgo 2

GAFFA

CD / Copenhagen Records
Udgivelse D. 06.06.2005
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Der er intet andet album, der har haft så stor betydning for den danskesprogede rock- og popmusik, som Kim Larsens første soloalbum Værsgo fra 1973. Det er her, vi finder sangene Joanna, Blaffersangen og Hvis Din Far Gir Dig Lov, som generationer har skrålet med på i alskens sammenhænge.
Nu byder 17 yngre danske kunstnere på en genindspilning. Det er selvfølgelig friskt set at lade den ungdommelige del af musikscenen tage for sig af herlighederne, fordi Værsgo er det ultimative ungdomsalbum, men det bliver i sidste ende også albummets svaghed. Sangfortolkningens kunst er nemlig ikke helt ligetil, hvis man stadig er lidt søgende i sit eget musikalske udtryk.
Værsgo 2 falder fortolkningerne umiddelbart i to afdelinger. Den trofaste og den tydelige ommøblering. Flere af kunstnerne har i forvejen larsenske aner i deres daglige musikalske udtryk, og de kaster sig ikke ud i de store eksperimenter. Rasmus Nøhr skråler troværdigt igennem på Blaffersangen, og Tue West får flot med luft under vingerne på den stærkt omtågede De Fjorten Astronauter. Bedst i denne afdeling er dog Klondykes inderlige fortolkning af Guleroden.
I afdelingen for nye påfund kommer Nephew overraskende godt ud af Byens Hotel, der her fremstår tung og rugende. Mikael Simpson forsøger at give Sylvesters Drøm et skær af paranoia, men melodien forvikler sig sammen undervejs.
Værsgo 2 har hjertet på rette sted, men der er langt mellem de egentlige musikalske højdepunkter. Til gengæld får man en umanerlig lyst til at høre det originale mesterværk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA