Snoop Dogg: Zulu Rocks, Parken, med Nik & Jay, Avril Lavigne og Nephew

Snoop Dogg, Zulu Rocks, Parken, med Nik & Jay, Avril Lavigne og Nephew

Snoop Dogg: Zulu Rocks, Parken, med Nik & Jay, Avril Lavigne og Nephew

Anmeldt af Brian Lundkvist | GAFFA

TV2 Zulu og Parken skulle lørdag forsøge at overgå sidste års kæmpe publikumssucces Zulu Rocks. Med Snoop Dogg og Nephew øverst på plakaten, 30.000 ellevilde gæster og kun enkelte missere, lykkedes det over alt forventning.

Ved at holde rækkefølgen af optrædener i parken hemmelig, angiveligt af frygt for pludselige programændringer, var det lykkedes arrangørerne at lokke en stor del publikum til, allerede da dørene åbnede kl. 13.30.
Her hyggede folk sig til dagens første bands og udnyttede i stor stil de mange fadølsboder, shots-stands og forskellige madtilbud.

Nik & Jay
Det var dog først hen på aftenen, da Nik & Jay til øredøvende jubel entrerede scenen, at Parken var ved at være helt fyldt, og festen for alvor blev sat i gear og tog fart.

Efter at aftenens ikke alt for velvalgte vært, Jan Elhøj, som en anden skrigeballon havde råbt deres navn 20-30 gange, startede en solid thrash-metal-intro, hvortil drengene indtog scenen, klædt helt i hvidt.

Med et var de første 40 meter foran scenen proppet med folk i alle aldre. Skrigende teens, bekymrede forældre og ikke mindst hiphoppere med korslagte arme og kilometervis af attitude, der må have kæmpet en brav kamp for at holde smilene tilbage ved synet af deres MTV-style dansende kærester og endnu mere for at undgå at bobbe med hovedet til musikken og Nik & Jays overraskende fornuftige flow.

Der er ingen grund til at pakke det ind, Nik & Jay tog Parken med storm, og deres sæt fungerede fremragende i en kulisse, man ellers kunne forestille sig, de ville have svært ved at fylde ud. Men med liveband, tung stadionrock og spade-soloer - og ikke mindst genkendelige coverintroer fra Carpark North, Britneys ”Toxic” og ”Eye of the Tiger” - samt de to i evig bevægelse, gik det hele med publikums hjælp op i en højere enhed.
Toppen blev nået i en superfællessang til ”Elsker Hende Mere”, hvor folk tændte helt af og skrålede med, til betonen i Parken rystede. En stadionkoncert, præcis som den bør være. (*****)

Letvægter Lavigne
Var Nik & Jays show aftenens overraskende optur, var frøken Avrils ditto en lige så forudsigelig en fiasko. Bevares, helt skidt var det da ikke, for siden sidst hun gæstede landet, har Avril så småt lært at synge, oven i købet rent, og har samtidig kastet en hel del nervøsitet fra sig. Det ændrer dog ikke på, at hun faldt igennem som aftenens svageste optræden.
Åbningshittet ”Sk8er Boi” fik folk med fra start, men lige så hurtigt mistede Avril dem igen ved at følge op med et par stille numre, der fik folk til fuldstændigt at miste interessen. Det viser med al tydelighed, at pigen stadig har meget svært ved at nå ud over scenekanten, og at hun kun fungerer, når hun giver den gas og er så punk, som hun kan blive.
Kun i korte glimt dedikerede folk deres fulde opmærksomhed mod scenen, og meget sigende var det under de lånte hits fra Green Day og Blur - henholdsvis ”American Idiot” og ”Song 2” - at hun høstede de største bifald. (**)

Når der er Snoop, er alt andet lige meget
Avrils dimentrale modsætning havde ikke det mindste behov for at være punk for at få folks opmærksomhed. Calvin havde i stedet valgt at starte sit show med lidt soft-core porno og guns på scenens to storskærme, og det havde uden tvivl den ønskede virkning. På meget kort tid, og før tha doggfather himself var trådt på scenen, var Parkens siddepladser nærmest ryddet for mennesker, fadølshanerne var sat på standby, og den søde røg så småt begyndt at brede sig. Tæt på 30.000 ekstatiske gangstas and bitches havde samlet sig foran scenen, i dagens anledning pyntet til overflod med cannabis-planter, og med et stenet grin og ubetinget coolness slentrede Snoop på scenen i noget, der lignede en blanding af en afrikansk klædedragt og en lillaprikket pyjamas. Hvad end det var han havde på, så han ud til at føle sig uendelig godt tilpas.

Snoop havde medbragt et ikke alt for imponerende backingband, som desværre skruede lidt for meget op for rocken, på bekostning af den lækre stenede g-funk, der eller er Snoops varemærke. Det påvirkede dog ikke mandens flow, som stadig er så tilbagelænet, at rimene nærmest cruiser ud over scenekanten for derefter at forplante sig lige i skridtet, hofterne og danseskoene på enhver, der måtte stå i vejen.

Lyden var til tider helt ad helvede til, folk var udmattede, skæve, stive og nogle havde sågar allerede så småt tømmermænd, men det betød absolut intet, da Snoop først lukkede posen op og begyndte at kaste om sig med klassikere som ”Gin & Juice”, ”Who Am I” og ”Lodi Dodi”
Med tusinder af arme i vejret, der svingede i takt til beatet som et gigantisk urværk, blev der bouncet, grindet og danset i en sådan grad, at selv security-folkene og politiet så småt lod sig rive med og vippede med storetåen.

Det hele fik en sublim afslutning, da Snoop, som så absolut havde publikum i sin hule hånd - bedøvet af beats og bajere, flow og fede - erklærede sin kærlighed til publikum, som kvitterede med at synge ham af scenen med Steam-klassikeren ”Nana Heyhey”. (****)

Nephew
Efter at Snoop Dogg havde forladt parken, valgte en stor del af publikum at gøre ligeså. Mange tusinder var tydeligvis kommet kun for at høre ham, men målt på antallet af lyssværd og Ordenspoliti-T-shirts var mindst lige så mange klar til det, der for dem var aftenens absolutte højdepunkt - Nephew.

Zulu Rocks havde valgt at lade Nephew slutte braget af, og det skal de have stor ros for. Nok var Snoop Dogg aftenens største navn og øverst på plakaten, men få ting kunne have sluttet aftenen bedre af end den gang skråle-med-stadionrock, Nephew leverede.

Publikum var godt nok skrumpet gevaldigt ind og bestod nu ”kun” af omkring 10-15.000, men for fanden hvor var de dedikerede. Folk havde måske nok drukket rigeligt og festet igennem hele dagen, men det var bestemt ikke til at mærke nu, hvor Simon Kvamm i fælleskab med publikum lagde ud med ”Milk & Wine”.

Nephew gav den gas hele vejen gennem deres første stadionkoncert og livede med ”Superliga” op i selv de mest mørbankede, gennemalkoholiserede og tømmermændsplagede teens på de bageste siddepladser og evnede på magisk vis at få hele gulvet foran scenen fyldt med gale dansende fans.

Kun en enkelt svipser blev det til, da Simon Kvamm alene ved flyglet under ”Dårlig Træning” mest af alt lød som en dårlig tidlig Thom Yorke-kopi. Det dræbte stemningen lidt, men gav på den anden side publikum det pusterum, de havde brug for, for igen at kunne gå helt amok til ekstranumrene ”Movie Klip” som blev fornemt indledt med Depeche Modes ”Personal Jesus”, og en gennemført fed superhård version af ”Bazooka” med hjælp fra vrede og veloplagte Troo.L.S og Orgi-E.

Nephew forlod scenen til øredøvende jublen, som havde FCK netop vristet mesterskabet fra Brøndby i sidste minut, og med et var det hele pludselig forbi. På rekordtid var Nephew væk, lyset fra parkens projektører tændt og skar i øjnene på folk på vej mod de endeløse køer mod friheden.

Det var svært ikke at bemærke de mange små smil i de udmattede ansigter … Folk, der havde holdt ud helt til nu, var smadrede, men havde fået, hvad de kom for, til overflod. (****)

Parken vil altid skulle kæmpe for at få en acceptabel lyd, og folk vil altid beklage sig over at skulle betale 40,- for en fadøl. Men når 30.000 mennesker synger, skriger og skråler i kor, er det ikke, fordi de er utilfredse med hverken priserne eller lyden, det er, fordi de har det fucking fedt, og det havde hovedparten af parkens besøgende det, uden tvivl, til Zulu Rocks.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA