x
Bikstok Røgsystem: Roskilde Festival, Arena

Bikstok Røgsystem, Roskilde Festival, Arena

Bikstok Røgsystem: Roskilde Festival, Arena

Anmeldt af Jan Opstrup Poulsen | GAFFA

Billede: Kristoffer Amlani Ulbak, klik på det for større foto

Festen var tæt på at koge over lørdag eftermiddag, da festgalningene fra Bikstok Røgsystem tændte lunten og gav et brag af en publikumsvarmer. Om det var den store festkoger, der blev sat ild i fra starten af koncerten oppe fra scenen, skal være usagt, men budskabet gik rent ind. Det her var en fest, hvor den søde urt var en obligatorisk ingrediens.
Bistok Røgsystem havnede dog ikke en i ond efterkoger, men kastede sig ud i en rablende fest, hvor den tætte dialog med publikum var en væsentlig del af showet. Og det gjorde de med en god portion charme og selvtillid.
Bistok Røgsystems livlige miks af reggae, dancehall og ragga er allerede et hit blandt pladekøberne, og modtagelsen var derefter. De tre frontmænd rappede, snakkede og rablede sig gennem koncerten i et imponerende samspil med masser af plads til improvisation og politiske budskaber, selv om de sproglige finurligheder forsvandt noget i bulderet. Men Bistok Røgsystem er meget andet end tågesnak og hurtige replikker fra hoften. Det musikalske fundament var nemlig sejt og huggende. De kan det svingende groove og den kontante stil. Og det hele skete i et hæsblæsende tempo, uden at dampen på noget tidspunkt forsvandt. Det var gennemmusikalsk, og derfor langt mere end blot tjant og fjas.
Bikstok Røgsystem fik en (for)rygende debut på Roskilde, der satte en tyk streg under den uforpligtende fest.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA