Foo Fighters: Roskilde Festival, Orange Scene

Foo Fighters, Roskilde Festival, Orange Scene

Foo Fighters: Roskilde Festival, Orange Scene

Anmeldt af Henrik Tuxen | GAFFA

I 1983 klatrede Bono op i toppen af Canopy scenen og fik pladsen forenet på en måde ikke tidligere set. 22 år senere samlede Dave Grohl depechen op. Da han under "Stacked Actor- efter en længere vandring blandt publikum - dukkede op på taget ved lydtårnet med guitaren i hånden og herfra dirigerede både band og publikum - gik nærvær, ekstase, livskraft og spontanitet op i en højere enhed.

Og som U2 er Foo Fighters stille og roligt vokset sig ind i rockens absolutte superliga. Bandet sælger album i millionklassen og har udviklet sig eksplosivt på live-siden gennem de sidste 3-4 år. Med en top tændt Dave Grohl i front styrede Foo Fighters begivenhederne fra det sekund de entrerede Orange scene og demonstrede et forrygende musikalsk som menneskeligt overskud.

De hårde og træfsikre hits sad i skabet og bandet legede og jammede sig frem, hvilket bl.a. sendte Dave Grohl i lydtårnet og bandet ud i Duran Duran og hat og briller.

Var Ozzy Osbournes dagen før det lykkeliste menneske som er set på Roskilde egnen i 35 år, var trommeslager Taylor Hawkins og Dave Grohl gode bud på 'runner ups'. Foo Fighters serverede en cocktail bestående af bidende metal, fælles sang og 'feel good-stemning over hele paletten.

Ingen af Foo fighters fem album er helstøbte mesterværker men indeholder alle sublime træffere. Så der er rigeligt at tage af når bandet skal skrive sætlister. På Roskilde så man et fantastisk og veloplagt orkester der i den grad leverede varen foran et publikum der ekstatisk boltrede sig i lydtrykket og den formidable stemning.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA