x
Chic: Roskilde Festival, Metropol

Chic, Roskilde Festival, Metropol

Chic: Roskilde Festival, Metropol

Anmeldt af René Munk Thalund | GAFFA

Billede: Mikkel Stenbæk Hansen

Guitarist og mainman Nile Rodgers har jo et vanvittigt generalieblad, og han og hans nye og gamle venner spillede teknisk fremragende på den amerikanske ”det er næsten for godt”-facon.

Det var første tourjob for denne netop denne inkarnation af Chic, men det kunne man bestemt ikke mærke på udførelsen. Navnlig klavertøs ”Sweet” Cherie Mitchell og (den oprindelige) trommeslager Omar Hakim imponerede voldsomt. Og Nile selv satte den lige i skabet om sangerinden Jessica Wagner: ”Man kan simpelthen ikke tage et dårligt billede af den kvinde...”.

Chic er jo alle højskole-funk-holds-slash-retro-disco-band’s moder og måske er det, fordi man har hørt f.eks. ”Good Times” udført skidt mange gange, at man stadig står med en mild afsmag, selvom man har originalen i øregangene.

Koncerten kom omkring et medley af sange skrevet til andre, bl.a Diana Ross’ I’m Coming Up og ”Upside Down”, en passende mindestund for nyligt afdøde Luther Vandross, og toppede naturligvis med fællesskriget Awwr Freak Out! Le Freaque C’est CHIC osv. med fuld skrue på disco-grafikken.

Man følte sig lidt fanget i en tidslomme, men publikum var med hele vejen, og Chic måtte sat’me gerne spille til mit bryllup.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA