x
Brian Wilson: Roskilde Festival, Orange Scene

Brian Wilson, Roskilde Festival, Orange Scene

Brian Wilson: Roskilde Festival, Orange Scene

Anmeldt af Henrik Tuxen | GAFFA

Det var en bevæget og enestående oplevelse at se Brian Wilson på Orange Scene søndag aftenen. Bænket bag sit klaver med rulletekster og monitors så store som møllehjul, holdt den velkendte spage vokal lige præcis hjem. Wilson er en både glad og mærket mand hvis fysiske og mentale skrøbelighed ikke lader sig skjule.

Med sig havde han holdet bag sidste års mesterværk "Smile" og det 10-mand store backing band spillede problemfrit i gennem sange fra hele Wilsons unikke bagkatalog.

Kompositorisk og arrangementsmæssig befinder broderparten af Wilsons materiale sig i den ekstremt komplekse ende af popskalaen, men bandet evnede at få vokaler, xylofoner, kastangnetter, saxofoner osv. til at smelte sammen i skøn forening. Lyden var klar og fyldig og sangene kom til sin ret.

Koncerten var delt op i fem faser. Først lidt blandet gods fra hitbutikken i mellemklassen som "Surfer Girl" og "Do you wanna Dance". Derefter aftenens højdepunkt i form af de tre ´"Pet Sounds" numre, "Sloop John B", "Wouldn't it be nice" og "God only knows". Så igen et par hits for at sætte ind med et par smagsprøver fra "Smile", hvor "Good Vibrations" naturligt afrundede sættet.

Men Wilson & co. kom tilbage på scenen og kørte den helt store hitmaskine i stilling og fyrede løs med sange som "Barbara Ann", "Surfin USA" og "Fun fun fun".

En 'walk down memory lane' for et publikum hvis gennemsnitsalder vel var 10-15 år ældre end normalt på samme sted, hvor der intet nyt var at spore under sommersolen. Men en spadsertur af den slags hvor solens stråler fremmer følelsen af kærlighed, varme og indre tilfredshed.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA