x
Interpol: Roskilde Festival, Arena

Interpol, Roskilde Festival, Arena

Interpol: Roskilde Festival, Arena

Anmeldt af Finn P. Madsen | GAFFA

Som trukket op fra det sorte dyb entrerede New Yorker-bandet Interpol Arena-scenen med en cool attitude, der var langt under frysepunktet. Badet i dæmpet blåt/rødt scenelys med halvdelen af bandet ulasteligt klædt i kulsorte jakkesæt fremstod bandet som slags musikalske bedemænd, der eksekverede deres dystre og melankolske sangkatalog med en stilsikker indadvendthed.

Trods distancen blæste det tændte og stærkt fremmødte publikum stort på kommunikationen, for de har for længst taget Interpols andet fremragende udspil "Antics" til sig som en større åbenbaring.

Startskuddet "Next Exit" lagde stilen for resten af koncerten, denne musik kommer fra langt under smertegrænsen. Sanger Paul Banks vokal og guitarist Daniel Kesler er hovedaktørerne. En mørk og insisterende vokal blandet med nogle knivskarpe guitarlinier gør sit til, at Interpols udtryk holder hele vejen hjem.

Bandet lyder nok som, de har hentet inspiration fra de forlængst hedengangne mørkemænd Joy Division, men bandet har en personlig klasse der er komplet uomgængelig, som hørtes tydeligt på "Evil", "Slow Hands" og "Narc". Sangene blev leveret knivskarpt og med en rystende præcision, hvor der alligevel var plads til at lege med de små detaljer i musikken.

De fleste af numrene til aftenens koncert var hentet fra "Antics", og det var en fornøjelse at høre, hvordan sangene fik endnu mere sjæl i liveudgaverne. Så hvad gør det at være indadvendt, når man gør det med klasse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA