x
Hot Hot Heat: Øyafestivalen, Oslo

Hot Hot Heat, Øyafestivalen, Oslo

Hot Hot Heat: Øyafestivalen, Oslo

Anmeldt af Jeppe Kolstrup | GAFFA

Et af de mange internationale navne, der blev præsenteret på den lille Oslo festival, Öyafestivalen, var canadiske Hot Hot Heat. Kvartetten fra Victoria, Vancouver, har med deres tredje album, ”Elevator”, opnået karrierens største kommercielle suscces, via heftig rotation på bl.a. MTV.
Som andet band på festivalens tredje dag havde Hot Hot Heat fået til opgave at vække festivalgæsterne denne døsige lørdag eftermiddag.
Den canadiske kvartet lagde ud med et up-tempo nummer i deres jævne Pop/Rock-stil, hvor musikken er centreret om en popmelodi pakket ind i rock'n'roll-attitude.

Og sådan fortsatte det med den ene ordinære up-tempo-sang efter det andet. Man kom hurtigt til at savne afveksling i både melodierne og i Steve Bays frontvokal. Bay er tidligere blevet sammenlignet med The Cures Robert Smith og Elvis Costello. Det var dog ikke til at høre nogle af disse referencer i vokalen til denne koncert.

Publikum kendte tydeligvis ikke de mange non-single-numre, hvilket gjorde det til en særdeles vanskelig opgave for Steve Bay at få folk med. Han kæmpede ellers bravt for at få publikum til at klappe med og hoppede frem og tilbage på scenen med sin krøllede manke flagrende efter sig. Det resulterede dog i, at han blev mere og mere forpustet, og det begyndte at knibe gevaldigt for ham at holde tonerne rene. Men de folk, der endnu ikke var gået fra koncerten, vågnede efterhånden op, og da kvartetten sluttede af med singlen "Goodnight, Goodnight", var folk godt med.

Alt i alt en temmelig tyndbenet koncert, der både savnede bedre melodier, en stærkere vokal, bedre lyd og en større idérigdom for at kunne svinge sig op på siden af de mange andre nye rockbands, der har set dagens lys de seneste par år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA