x
Terroristerne: Øyafestivalen, Oslo

Terroristerne, Øyafestivalen, Oslo

Terroristerne: Øyafestivalen, Oslo

Anmeldt af Jeppe Kolstrup | GAFFA

Den norske metropolfestival, Øyafestivalen, havde i år valgt at udvide med en såkaldt "KlubbØya"-aften, som løb af stablen onsdagen før selve festivalen gik i gang.

Et af de mange spillesteder i Oslo der på denne aften præsenterede bands var den kitschede Spasibar. Baren ligger i forlængelse af Oslos kunstakademi.

Ud af disse rammer springer bandet Terroristerne. Bag sig har de et par ep'er og en del koncerter rundt om i den norske undergrund. Desuden har de en række happenings bag sig. Blandt andet har de bygget en lastbil om til en scene og kørte rundt i hele Oslo, mens de spillede live. De havnede bl.a. foran den amerikanske ambassade, hvor det må have været særdeles underholdende at opleve f.eks. nummeret "Løgn", hvor de synger "Alle har en terrorist i sig".

Bandet består af sanger, guitarist og sangskriver "O", som flankeres af de to medvokalister Jøgga Møffin og C-Roy. Denne aften var de alle iklædt en jalabala, som stod godt til de sydlige toner i musikken. Desuden var trommer, bas, orgel og syntheziser præsenteret på scenen.

Terroristerne gik hurtigt i gang med deres politiske fjell-reggae, og publikum var med fra starten. Selv om bandets navn kan lyde temmelig militant, er omdrejningspunktet for teksterne morskab og politisk ironi.
I sangene er der klare elementer af dancehall, som man kender det fra Jamaicanske Elephant Man, Beenie Man og danske Bikstok Røgsystem. Terrorister er bare mere tilbagelænet.

Ligesom Kaizers Ochestra formår at gøre deres Balkan-inspiration ekstremt norsk formåede Terroristerne at gøre deres reggae virkelig norsk. Ikke kun var teksterne norske, men gruppen gjorde også beatet tungt og vraltende, som man kunne forstille sig en trold vralte igennem skoven.
Desuden blandede de forskellige lydsekvenser, fra bl.a. CNN og George Bushs taler ind i sangene, hvilket ledte tankerne hen på Manu Chao.

Alt i alt en spændende og underholdende koncert. Så er der kun tilbage og håbe, at Terroristerne også får spredt budskab og musik til Danmark.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA