x
Pato: Music For Early Birds & Nighthawks

Pato
Music For Early Birds & Nighthawks

Pato: Music For Early Birds & Nighthawks

GAFFA

Album / Flamingo
Udgivelse D. 02.01.2006
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

Music For Early Birds & Nighthawks er en begyndelse i mere end én forstand. Albummet er det første på egen hånd for Pato, der har en fortid i ska-bandet Furillo og en nutid i Stengade 30’s Rub A Dub Sundays-klub. Men det markerer også første gang, at det danske hiphop-ikon Jokerens udgiver andres musik på sit eget Flamingo Records.
Faren ved at placere en musiker i direktørstolen på et pladeselskab kan være, at udgivelsespolitikken tilrettelægges mere efter musikalske venskaber og slægtskaber end efter kunstnernes reelle potentiale. Den faldgrube undgår Jokeren i første ombæring, for Patos debut ligger langt fra Den Gale Pose-veteranens bagkatalog.
Vel er københavneren inspireret af hiphop, men hans musik henter mindst lige så meget næring fra ska, reggae, grime, soul og rock. Beck er en oplagt reference, for Patos musikalske univers er lige så rummeligt, skramlet og charmerende underspillet som den lille amerikaners. Men Music For Early Birds & Nighthawks har sin egen tone, der især klinger af Jamaica.
Til tider udmærker Patos musikalske idéer sig mere ved deres mængde end deres velovervejethed, og teksterne holder ikke helt vand. Tag bare den her kærlighedserklæring fra Make It Work: ”Every time I look at you / I’m like a fat man looking at fried food”.
Glimt i øjet og henkastet charme har Pato til gengæld masser af, og den slags kan ikke overvurderes. Music For Early Birds & Nighthawks er en appetitvækkende debut, både for Pato og hans pladeselskab.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA