x
Channe Nussbaum: Hvis Det Ikke Er Kærlighed

Channe Nussbaum
Hvis Det Ikke Er Kærlighed

Channe Nussbaum: Hvis Det Ikke Er Kærlighed

GAFFA

Album / Exlibris
Udgivelse D. 18.04.2006
Anmeldt af
Torben Holleufer

Channe Nussbaum har i en årraekke markeret sig på den danske scene. Først dukkede hun op i Dansk Melodi Grand Prix, siden med orkestret Goy, og endelig sammen med blandt andre Torben Steno i klezmerorkestret Spielniks. Nussbaum har jødiske aner, og klezmer er den spillemandsmusik, der opstod i jødiske menigheder i Østeuropa, og som har fået en revival i de sidste ti år. Og i de omgivelser har den begavede sangerinde fundet udtryk for sin fine stemme, der kan minde lidt om det organ, der sidder i halsen på Annisette.
Nu er Channe Nussbaum ude med dette dybt personlige album, som har masser af klezmer i sig, men som også har vidunderlige afstikkere ud i tango og flamenco. Orkestret er fantastisk, og med årene er det lykkedes Channe Nussbaum at samle et hold musikere, der har hendes høje niveau, og resultatet er en plade, hvor divaen satser hele butikken og vel at mærke lykkes med det meste. Som på sangen Farvel, hvor der er et sindrigt Piazzolla-agtigt forspil, eller den følgende med titlen Furien Esther, hvor den allestedsnærværende virtuose klarinet giver en smægtende overgang til Alene, en hyldest til singler, hvor de danske verslinjer ligger lige i munden.
Der er stadig masser af klezmer i Channe Nussbaum, men hun bringer os på denne plade velgørende tæt på hjertet, som banker stærkt i en københavnsk virkelighed med troværdige udtryk fra den jødiske diaspora.
Modent, varieret og originalt udspil fra en sjæl, der brænder på alt andet end vågeblus.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA