x
Boubakar Traore: Kongo Magni

Boubakar Traore
Kongo Magni

Boubakar Traore: Kongo Magni

GAFFA

Album / Marabi
Udgivelse D. 16.05.2006
Anmeldt af
Torben Holleufer

Boubakar Traore tilhører den gamle skole af bluesguitarister fra området omkring Nigerfloden i Mali. Det er samme tradition, som nyligt afdøde Ali Farka Toure stod for, om end uden dennes helt specielle vildskab. Traore er mere ud af den skole, som spiller stilarter, der ligger tæt op ad traditionen, samt med tydelig inspiration fra amerikansk blues og med ekkoer af den rumba, som også er grundpille i Congos soukouss-stil. Og selv om man ikke falder på halen, som man gjorde det med Ali Farka Toure, så formår Traore at spinde et net af toner og rundgange, som stille og roligt fanger en ind, og som har en ro og sikkerhed i udtrykket, som kun erfaring og viden kan give. Traore kan simpelthen sit kram, og han har denne gang lavet en skive, som har masser af identitet og flow.
Teksterne er til gengæld af slagsen, som man næppe ønsker oversat. Traore mistede for en del år siden sin elskede kone, og teksterne på det efterfølgende har været en solid gang hylen mod Månen, som egentlig nærmest burde have været af privat karakter.
Jeg er ret vild med den måde, hvor på de ofte akustiske guitarer og de soulfyldte sangforedrag suppleres op af god gedigen bluesharpe. Det klæder stemningen, der oser af hygge og helt klart er sat sammen af afrikanske ingredienser.
Resultatet er en plade, som aldrig slår større brød op, end talentet kan bære. I dette tilfælde en spise, der mere end glider ned, og som bliver til rendyrket vederkvægelse som pladens puls banker og det ene gode nummer afløser det andet anført af mesters fede stemme.
Fin skive fra Boubakar Traore.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA