x
Nicolai Funch: Spot 2006, Aros, Århus

Nicolai Funch, Spot 2006, Aros, Århus

Nicolai Funch: Spot 2006, Aros, Århus

Anmeldt af Anja Følleslev | GAFFA

Nicolai Funch er som en helt ny mand, efter at han har været tre dage på sangskriver-workshop med andre nordiske sangskrivere i dagene op til Spot. Hans ni sange lange sæt var tæt pakket med numre, han har skrevet inden for den sidste uge. Et meget modig træk, som også viste nye sider af Nicolai som sangskriver.

Nicolai insisterede på at tale engelsk, og fortalte rørende historien om de første fire sange. Han skrev dem alle natten til torsdag, da han netop var hjemvendt fra den nordiske sangskriver-workshop. Inspireret af en af de svenske deltagere, som har skrevet et helt album på en uge under en nyforelskelse. Nicolais mor er gået bort for nylig, og de fire første sange er skrevet til hende. Sangene var meget forskellige, og viste en anden side af Nicolai. Han sang dem med indlevelse og hjerteligt, men han havde ikke det samme overskud til at få publikum med, som han plejer. Hans udadvendthed blev vendt indad.

En af sangene om moren må siges at være noget tvetydig, og man undrer sig over, om Nicolai helt var klar over, hvad det egentlig er han mener med at synge ”Blow me hard, blow me long” i sangen ”The Wind”. Hvis den sang skal nogen steder internationalt, er det i hvert fald nødvendigt at forholde sig til de seksuelle undertoner. Specielt hvis den handler om hans mor.

Det er M E G E T modigt at spille H E L T nye numre til en Spot-koncert. Specielt så mange, for syv ud af ni sange er skrevet i løbet af de sidste fem dage. Om det er godt eller skidt, er svært at forholde sig til, for ved at spille nye sange viser Funch, at han er inspireret og produktiv, og det vil måske imponere nogen. Men samtidig er der store chancer for, at hans allerede eksisterende fanskare vil være skuffede over ikke at få et par de potentielle hits fra hans debutalbum ”Hooked”.

Midt i sættet inviterede Nikolai den svenske sanger og sangskriver Maia Hirasawa på scenen for at spille en fælles skrevet duet. Igen et islæt fra den nordiske sangskriver-workshop. Hun fik Nikolaj til at stråle og publikum til at fokusere deres opmærksomhed mod scenen igen.

Efter endnu et par nye sange fandt Nikolai trods alt plads til et nummer fra ”Hooked”. Men det var som om at publikum havde givet slip, og imens han stod og brillerede med ”Every Time She Cries”, talte folk resten af tiden væk.

Nicolai besidder et kæmpetalent, men denne aften på Spot virkede han ikke helt så hjemmevant, som han plejer på en scene.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA