Volbeat: Spot 2006, Ridehuset, Århus

Volbeat, Spot 2006, Ridehuset, Århus

Volbeat: Spot 2006, Ridehuset, Århus

Anmeldt af Peter Melgaard | GAFFA

Den karismatiske frontmand Michael Poulsen, som ikke har noget problem med de utallige Elvis-sammenligninger, styrede begivenhederne fra start til slut, da Volbeat leverede en herlig opvisning i metallisk rock ’n’ roll med tydelig inspiration fra 60’ernes melodiske kompositioner.

Et propfyldt Ridehus, som desværre led under en uforståelig sceneopsætning, dannede rammen om de danske himmelstormeres energiske show med de største af numrene fra deres debutplade ”The Strength / The Sound / The Songs”, samt en enkelt smagsprøve på deres kommende album. Stilen bliver tydeligvis ikke lagt om på det andet album, hvilket da også ville være fuldstændigt absurd, når nu man har fået karakteren 10 ud af 10 af det anerkendte tyske Rock Hard Magazine for debuten.

Højdepunktet på en aften med meget højt niveau var da 60’er-balladen ”Soulweeper” blev hugget over af Slayers udødelige ”Reign in Blood”, efterfulgt af storhittet ”Caroline Leaving”. Det var nu ikke, fordi stemningen ikke allerede var på kogepunktet, men det hjælper selvfølgelig altid, når man inddrager en klassiker.

Generelt har lyden ikke været alt for god i Ridehuset under Spot 2006, men når et feststemt publikum får, hvad det kommer efter, nemlig solide nyklassikere serveret af et toptunet band, så er småproblemer med lyden til at se igennem med. Den crowdsurfende guitarist Franz iført Panteras ”Cowboys From Hell” T-shirt lod sig tydeligvis heller ikke genere af småting som det, men headbangede i stedet eksemplarisk dog i hård konkurrence med flere langhårede gutter iblandt publikum.

Når Volbeat indtager Roskilde Festival om lidt under en måned, bliver det forhåbentlig i nogle omgivelser som de fortjener, med et endnu større publikum og med en lyd, som selv Elvis ville have været tilfreds med.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA