x
F.U.K.T.: Spot 2006, VoxHall, Århus

F.U.K.T., Spot 2006, VoxHall, Århus

F.U.K.T.: Spot 2006, VoxHall, Århus

Anmeldt af Jan Jørgensen | GAFFA

Energien i FUKT, hentet fra den elektroniske drum 'n' bass' halvbekvemme mellemgear, blev på et fyldt VoxHall skruet ganske godt i vejret, da drengene spillede numrene fra deres debutskive ”Play With Fire.”

Livemomentet drives i høj grad af trommeslageren og bassisten, mens de to laptopfolk trykker en knap eller to og lavede teknoaben, det stritter egentlig lidt imod det ofte fremsatte ”Danmarks bedste liveband”-postulat.

Den samplede vokal, om end den var effektiv, bidrog til en delvis asymmetri i selvsamme, som dog rettedes en kende, da en rapper med sparsomt ordforråd kom på scenen. Først i afslutningen af sættet, da en kyndig sangerinde sluttede sig til festen, fik man endelig den autentiske live fornemmelse.

Der spilles med stor genretroskab, og det overrasker mig lidt, at FUKT ikke er mere ambitiøse i deres udforskning af drum 'n' bass sangskrivning, da der i det mindste i antallet af varme kroppe på scenen er potentiale til at overskride grænsen mellem imitation og innovation.

Sangene er let fængende og nemme at bevæge sig til, og det er da fedt, men man slipper ikke helt tanken om, at begrebet live efterhånden dækker mange ting.

Dog, er du blandt dem der må adlyde det flækkede amen-beat, når DJ'en spiller drum 'n' bass, er det helt sikkert, at FUKT vil tvinge dig ud i en brydekamp med dit undertøj.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA