x
The Strokes: Roskilde Festival, Orange Scene

The Strokes, Roskilde Festival, Orange Scene

The Strokes: Roskilde Festival, Orange Scene

Anmeldt af Peter Studstrup | GAFFA

The Strokes har ikke længere den medvind det giver at være en mediehypet sensation, og deres seneste opus First Impressions Of Earth fik flere jævne anmeldelser end det cool New York orkester har været forvendt med. Det er derfor nu orkestret for alvor skal bevise at varen også holder i det lange løb.

The Strokes ser stadigvæk ud på den helt rigtige måde, og scenekameraet fangede gang på gang modeikonet Julian Casablancas usnørrede røde Converse-basketstøvler, men at der er mere i orkestret end nonchalant stil, beviste orkestret til fulde i deres bidrag til det stærkt besatte søndagsprogram på Orange. Julian Casablancas har en dansk mor og erklærede fra scenen, at Danmark næst efter USA var hans yndlingsland, og senere kom et spagt ”hej mor” fra Casablancas, der samtidigt så ud, som om han havde sagt noget vildt pinligt.

Hos The Strokes kommer energien fra musikken, for musikerne på scenen bevæger sig ikke mere end højst nødvendigt. I et en time langt sæt trillede 15 upolerede, men nærmest perfekte rockperler ud fra scenen uden et eneste svagt nummer blandt dem. Der var ikke så meget overraskende ved udgaverne eller den stramme fremførsel, men guitaristerne Nick Valensis og Albert Hammond Jr fyrede simpelthen det ene gnistrende rif efter det andet af, uden at give det mindste køb på den afslappede stil.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA