x
Baaba Maal: Baaba Maal - Palm World Voices

Baaba Maal
Baaba Maal - Palm World Voices

Baaba Maal: Baaba Maal - Palm World Voices

GAFFA

Album / Palm Pictures
Udgivelse D. 10.01.2007
Anmeldt af
Torben Holleufer

Palm Pictures har et spændende koncept med deres World Voices-serie, fordi kombinationen af National Geographics' velkendte forfinede kvalitet og det bedste inden for billede og lyd er formidling, som virkelig vil noget. Eneste anke er, at der intet nyt er under den afrikanske sol. Men det, der er, er sublimt.
På audio-skiven kommer vi fint gennem Baaba Maals karriere, både med uddrag fra de bedste plader og fra nogle af de album, hvor Maal var med, såsom den fine skive med Jamaica-guitaristen Ernest Ranglin. Ligesom der betales tilbage til den afdøde koraspiller Kauding Sissokko, som virkelig fylder numrene ud. Stadig er det Baaba Maals kraftværk af en stemme, som imponerer som altid, og har man ikke kendskab til denne, er dette album en ypperlig introduktion.
Dokumentarfilmen er også et fint indblik i Baaba Maals særegne oprindelse, samt med smagsprøver på koncerter med en mand, som virkelig er noget unikt på en scene med en helt egen stil. Der er to sangere, der er over de andre i Senegal. Youssou N'Dour er den anden.
Endelig vil jeg fremhæve indpakningen med de mange informationer. En værdig præsentation af en stor kunstner og en appetitvækker før det album, som vi fans snart fortjener.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA