x
Diverse kunstnere: De Største Er De Små – Sange Til Anker

Diverse kunstnere
De Største Er De Små – Sange Til Anker

Diverse kunstnere: De Største Er De Små – Sange Til Anker

GAFFA

Album / ArtPeople
Udgivelse D. 01.05.2007
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Anker Jørgensen var en guttermand er den underliggende overskrift på dette album. Underforstået at Anker er fra dengang, hvor man kunne stole på politikere, og arbejdere stemte socialdemokratisk. I dag er politikere løgnagtige, kyniske og veluddannede. Og så stemmer arbejderne på Dansk Folkeparti. Nej, der var engang, lyder devisen på dette hyldestalbum, som nærmest antager en nationalromantisk karakter i forherligelsen af tiden, før globaliseringen for alvor satte den politiske dagsorden. Dette er Anker Jørgensen helt uden skyld i, og han bliver nærmest ufrivilligt taget som gidsel i et langt suk fra det grå guld med de høje tindinger.
Albummet er ellers tænkt helt igennem upolitisk, men når gamle frontkæmpere som Erik Clausen, Kim Larsen og Peter Ingemann kaster sig over fortolkninger fra Arbejdersangbogen, antager det hurtigt en politisk dimension.
Det kræver også noget at få disse sange til at klinge nudansk, og her får Allan Olsen kastet en god portion troværdighed ind i sine fortolkninger af Jens Vejmand og ikke mindst i Skærsliberens Forårssang sammen med Niels Hausgaard, og et af de få ungdommelige indslag, Klondyke, giver Frihedens Farver luft under vingerne. Det er ligeledes umuligt for Michael Falch og Anna Falch at fejle i den umanerligt smukke Det Haver Så Nyligen Regnet.
Ellers er fortolkningerne på det jævne og bliver en næsten for venlig og nænsom hyldest, og mon ikke den snart 85-årige guttermand er kommet noget længere end det hule ekko fra fortiden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA