x
Vanja Santos: Todas as Coisas

Vanja Santos
Todas as Coisas

Vanja Santos: Todas as Coisas

GAFFA

Album / Gateway Music
Udgivelse D. 12.05.2007
Anmeldt af
Torben Holleufer

Vanja Santos har i en del år været fremme på den danske worldscene, og er kendt for sit fine show, samt for en personlighed, der slår gnister. Ikke en dårlig ingrediens, når metieren er brasiliansk musik. Dog har hendes hidtidige to pladern ikke helt ydet hende retfærdighed. Med denne går det bedre.
Santos har en stemme, der kan meget, men sine steder synes hun at sprænge sine begrænsninger, hvilket er synd, for når hun sætter i med sin inderlige og besjælede stemme og indgår i fin harmoni med det fine band, går det ret godt. Og det er virkelig fine musikere, hun omgiver sig med, eksempelvis er det lavmælte og ganske ekvibrilistiske spil fra den danske samba- og flamencomusiks Grand Old Man, Christian Siewert og jazzguitaristen, Jacob Fischer, en sand nydelse og tegner i den grad den underlægning, som Vanja Santos fabullerer over.
Der er både hjemmegjorte kompositioner og klassikere fra hjemlandet, som eksempelvis en halsbrækkende version af Brazil Pandeiro, som i sin tid blev gjort berømt af Novas Baianas, og som i Santos' version bliver fyret af med betydelig fart på tungebåndet. Ligesom der er inderlige øjeblikke som på Santos' og Siewerts egen Paracumbe, hvor Santos viser, at hun kan synge fremragende.
Det er klart den bedste plade fra en sangerinde, som er på vej fremad. Samt et orkester som forstår at finde rum, der klæder Vanja Santos' personlighed rigtigt godt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA