x
Kings Of Leon: Escenario Verde, Benicàssim

Kings Of Leon, Escenario Verde, Benicàssim

Kings Of Leon: Escenario Verde, Benicàssim

Anmeldt af John Fogde | GAFFA

De fire Followill-drenge var nærmest ugenkendelige søndag aften. Væk er det lange hår og skæg, der prægede deres stil, da de brød igennem i 2003 med debutalbummet ”Youth And Young Manhood”. Men musikalsk ligner de sig selv på både godt og ondt.

Den første halvdel af koncerten bød blandt andet på ”King Of The Rodeo”, ”Molly’s Chamber” og ”On Call”, der alle fungerede forrygende, og sidstnævnte viste bandet fra sin bedste side. Det var nemlig, når bandet spillede tungt og groovy og gerne med en fed baslinje i centrum, at de fungerede bedst.

Men bandet ligger også inde med en del ret anonyme sange, og flere forsøg på at rocke hårdere igennem endte med, at alting mudrede fuldstændig sammen, hvilket kendetegnede store dele af sidste halvdel af koncerten. Et andet problem er, at Caleb Followills nærmest uforståelige vokaler ofte drukner, fordi han aldrig synger rigtig igennem. Det betød, at eksempelvis sangen ”Trani” overhovedet ikke fungerede.

Det ville naturligvis også have klædt bandet at spille sange som ”Wasted Time” og ”Red Morning Light” fra debuten, men med et nyt album i bagagen lå fokus naturligt nok der. Så som på Roskilde i 2004 fik vi en koncert, der skulle have været strammet markant op, men som alligevel havde nok højdepunkter til, at man fik en fornuftig oplevelse ud af det.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA