Juncker: p.t.

Juncker
p.t.

Juncker: p.t.

GAFFA

CD / ArtPeople
Udgivelse D. 10.09.2007
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Efter at have besunget barndommen og ungdommen på sine to foregående album er 32-årige Christian Juncker nu nået til voksenalderen. Og den håndterer han med samme følsomhed og skarpe blik, som er kendetegnende for hans fine sangskrivning.
Voksenlivets realiteter kan ramme med en forbløffende hård kraft, og her er Christian Juncker bestemt ikke gået ramt forbi, når følelsen af udødelighed pludselig er forsvundet. Til gengæld finder han en ny nærhed, som i sangen Tættere, hvor han enkelt og smukt udtrykker det således: ”Jeg drejer min verden, og verden drejer sig om dig og mig”.
Christian Juncker får dog kolde tæer, når det kommer til villa, vovse og Volvo, men tanken er tænkt. Voksenlivets større refleksion finder også vej til sangskriverens melodiske arbejdsværelse, der har en ganske fyldig tone. Det er ligefremme melodier, hvor der flere steder er fyldt lidt ekstra på udtrykket, og visse steder antager det næsten en lidt folkrocket dimension, som bestemt klæder sangskriveren og er en mulig vej at forfølge.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA