x
Maps: Loppen, København

Maps, Loppen, København

Maps: Loppen, København

Anmeldt af Mathias Nielsen | GAFFA

Maps alias James Chapman er et knap så profileret navn her som på hjemmefronten. Mandens første store album, ”We Can Create” blev udsendt tidligere i år via det legendariske Mute-label til rosende anmeldelser. Det er et 100 % elektronisk album, hvor man kan høre inspiration fra især Spiritualized, mens der på det melodiske plan lånes lidt fra klassiske, britiske 90’er-navne, for eksempel Stone Roses.

På sin vis ganske interessant, og derfor var det lidt synd, at koncerten fandt sted på denne onsdag, hvor vort landshold jo havde en vigtig (og sikkert hæsblæsende spændende!) 4-0-kamp mod superfodboldnationen Liechtenstein. Fremmødet var derfor – som forventet – ganske beskedent, og man kunne næppe tælle mere end 50 publikummer. Dét var en skam, for Maps leverede en ganske fin om end noget komprimeret forestilling.

Beergazer
På livescenen har James Chapman allieret sig med en kvartet af ”levende musikere”, og den dronende – til tider lidt ensformige – electronica, man bliver budt på på albummet, fik helt nyt liv, når den her blev spillet af mennesker frem for maskiner. Med kvartetten i ryggen fik musikken et interessant post-rock-islæt, den ikke har på plade.

Den euforiske ”So Low, So High” åbnede koncerten efterfulgt af singlen “You Don’t Know Her Name”, men det var især et ildevarslende nummer som “It Will Find You”, der med sit drivende beat passede perfekt ind i Loppens beskedne rammer, der trak stik hjem. Ellers blev stort set hele ”We Can Create”-albummet spillet fra start til slut.

Man kunne måske have ønsket sig lidt mere kommunikation fra Chapmans side, men på dét punkt levede han godt op til shoegazer-imaget; måske man burde kalde det beergazer i dagens anledning – der blev kigget dybt i Carlsbergflasken på gulvet, hver eneste gang der var et par minutters mulighed for det.

Derfor var man under den en time lange koncerts få døde punkter henvist til at nærstudere animationerne på bagtæppet. Men det ændrede trods alt ikke på helhedsindtrykket af at have overværet en god koncert, hvor helt nye sider af Maps’ musik blev eksponeret.

Læs interview med Maps


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA