x
DAT politics: PHONO-festival 2007, Odense

DAT politics, PHONO-festival 2007, Odense

DAT politics: PHONO-festival 2007, Odense

Anmeldt af Mads Gammelgaard | GAFFA

Der er nogle ting i denne verden, der er umulige: at nyse med øjnene åbne, at få en kam igennem Anders Lund Madsens hår og at stå stille med Dat Politics i øregangene. Det stod også klart, at den franske laptop-electro-pop-Nintendo-8bit-trio var kommet til PHONO-festival nr. 2 med det hellige mål at ryste røve noget så eftertrykkeligt.

Der blev således fra første fløjt sparket tonsvis af komplet lalleglad energi ud over scenekanten og lige ind i publikums mellemgulv. Der havde ellers været en anelse tomt foran den flot anlagte scene i løbet af PHONO-festivalens første dag. Ikke på grund af manglende kvalitet rent musikalsk, nærmest tværtimod, men mest fordi ingen i nær samme grad som Dat Politics havde insisteret på at ”lege” med publikum.

Netop det uhøjtideligt naivistiske og legesyge udtryk, som de franske electro-pop-fetichister er garanter for, er det, der ryger lige i halebenet og tvinger lytteren til være med. Det er samtidig også den begrænsende faktor, der efterlader et lidt endimensionalt indtryk, da der ikke er tale om nogen former markante ændringer i strukturen hårdtpumpet-bas-møder-Kraftwerk-på-helium.

Det være sagt, så er Dat Politics heller ikke musik, der skal tænkes til, og det kan man vel mene om, hvad man vil, men jeg udfordrer personligt enhver til at stå stille, når numre som Turn My Brain Off rammer øresneglen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA