Jorge Cordero + Team Latino: Reflexiones

Jorge Cordero + Team Latino
Reflexiones

Jorge Cordero + Team Latino: Reflexiones

GAFFA

CD / In The House Records
Udgivelse D. 10.02.2008
Anmeldt af
Torben Holleufer

Det er en af veteranerne i dansk rytmisk musik, vi her har på banen. Fra han blev sanger i "Krølle" Sülsbrücks legendariske salsapionerer, Salsa Na Ma, for en menneskealder siden og til nu, har den cubanskfødte århusianer Jorge Cordero ikke set sig tilbage.

Sidst eksperimenterede han med held med storbyens timba, og nu er han tilbage i en særdeles velkørt og melodisk flydende gang tidløs salsa, hvor vi endnu engang mærker et solidt aftryk af den smågeniale – nu i Spanien bosatte – Yadam Gonzales, og sine steder bliver det næsten for tykt: Eksempelvis i indledningen til den fine Perdido En Las Calles, som virker samplet direkte fra riffet på Outlandishs hit Guantanamo, som Gonzales selvfølgelig var bagmand på.

Hvor Cordero og hans tætte orkester af cubanske veteraner og danske internationalister, og sønnen Mick Cordero i en stadig mere udtalt rolle på keyboards, sidste gang opdaterede med en gang timba og masser af rum til eksperimenter, er vi her tilbage i en utroligt flydende og elegant gang salsa, der må være fantastisk at danse til, og hvor hver et omkvæd virkelig sidder i skabet.

Som inkarneret københavner er jeg ikke glad for at indrømme det: Men med Latin Dance Band og Cordero i nuværende form skal vi herovre stå tidligt op for bare at nå flyet til Havana!

Fed skive, Jorge!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA