x
Alec Empire: Stengade 30, København

Alec Empire, Stengade 30, København

Alec Empire: Stengade 30, København

Anmeldt af Hansen | GAFFA

Alec Empire med band er måske en lille overdrivelse. Den smukke Nic Endo (også fra Atari Teenage Riot) på maskiner, en guitarist og så Alec selv på vokal. Men der var rigelig med lyd, og sammen var det en tæt og sej unit, hvor man ikke slet ikke savnede flere på scenen.

Første halvdel var kun fra det nye album ”Golden Foretaste of Heaven”, og vi fik hele den hårde opdatering af de ting, som specielt Gary Numan kendes for. Alec skriver fede sange, uanset om de er pakket ind i punk, breakcore, house, noise eller electro-pop som i torsdags. Med en vokal, der minder om både Iggy og Mark E. Smith, dramatiske synth-pads og en fræsende guitar ovenpå de stramme beats. Det hele virkede så friskt, genkendeligt og medrivende.

I anden halvdel fik vi flere af de ældre numre, og ikke mindst hittene fra "Intelligence+Sacrifice" fungerede rigtig godt i den opsætning. En perfekt blanding af punk, industrial, pop og attitude.

Generelt kunne vokalen godt have ligget en anelse højere, og flere steder i rummet kunne man næsten ikke høre guitaren, men sangene og sammensætningen var så overbevisende, at det for undertegnede står som en god kandidat til årets koncert.

Alec Empire formår igen at lave noget helt nyt, uden at det virker forkrampet eller søgt. Han er stadig fuld af had, men kan stadig skrive catchy sange om det.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA