x
The Floor Is Made Of Lava: by:Larm, Rockefeller, Oslo

The Floor Is Made Of Lava, by:Larm, Rockefeller, Oslo

The Floor Is Made Of Lava: by:Larm, Rockefeller, Oslo

Anmeldt af Michael Gonzalez | GAFFA

De danske club-rock helte The Floor Is Made Of Lava har denne fredag aften fået til opgave at åbne den store Rockerfeller-scene i Oslo. En umiddelbart noget utaknemmelig tjans, da koncertpublikummet ved showets start åbenbart ikke var helt færdige med aftensmaden og forfesten endnu. Nogen burde måske have fortalt dem, at de på Rockerfeller faktisk serverer en udmærket pølse i brød.

At der ved koncertens start var relativt få fremmødte, havde utroligt nok ingen indvirkning på The Floor Is Made Of Lava, der gav den fuld gas og tydeligvis havde besluttet sig for at levere et show i særklasse.

Friske guitarriff af den forvrængede slags og dance-rock, der rykker i danseskoene, blev affyret i skarpe salver ud over scenekanten, og efter de første par numre begyndte antallet af folk i salen da også at stige markant. Publikum holdt sig dog noget tilbage fra scenen, hvilket heldigvis bare motiverede bandet til at spille langt ud over scenekanten.

Der er dømt masser af førsteklasses rock ’n’ roll-attitude, og forsanger Tobias Kippenbergers stemme har netop den hæse råhed over sig, der løfter bandets energiske rock-udladninger op på det niveau, hvor de tydeligvis hører til, og koncertens tredje nummer ”Pick Up A Shovel” byder på både førsteklasses primalskrig og syng-med omkvæd.

Efterhånden som koncerten skrider frem, vover publikum sig stille og roligt tættere på scenen. Ikke ligefrem noget, der skader bandets optræden.

Under ”You Ain't A Bitch (Bitch)” får guitarmelodierne og riffs'ene et ekstra spark, og guitarist Lars Rocks gaffatapede guitar beviste præcis hvor kantet, den formår at lyde. Tobias Kippensberger gør sit yderste på scenen og i takt med at bandets plastikkrus og vinglas med whiskey tømmes, stiger intensiteten og energien.

Med The Floor Is Made Of Lava er der ikke tale om et band, der vil frelse verden med deres musik, men til gengæld synes det ypperste mål at være at tænde op under en fest, hvilket da også når at gå op for nordmændene, inden koncerten er forbi, og undertegnede ser ingen grund til, at bandets dansevenlige, men beskidte rock ’n’ roll ikke kunne flyde ud af højtalerne på landets diskoteker side om side med diverse top 10-hits.

The Floor Is Made Of Lava fortjener helt klart et mere aktivt publikum end dem, der var til stede denne aften klokken 20.00, men bandet opvejede helt klart ethvert mangel fra tilskuernes side og spillede mildest talt røven ud af bukserne i en fænomenal koncert.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA