x
Ministry: Store Vega, København

Ministry, Store Vega, København

Ministry: Store Vega, København

Anmeldt af Hansen | GAFFA

Da Al Jourgensen med band indtog scenen, virkede det ret åbenlyst, hvorfor det er en afskedsturné, de er i gang med. Én ting er, at det er meget få fra bandet, problemet ligger mere i frontmand Al Jourgensen selv. Han har efterhånden fået finpudset sit Ozzy Osbourne-lookalike og fremstår som en gammel og tandløs skygge af sit tidligere jeg.

Væk er den rasende, cool, flabede og storspyttende guitarsmadrer, og ind er kommet en fjollet, flommet, forvirret og savlende sanger, der nærmest bruger sit veludstyrede mikrofonstativ som rollator.

Men musikken var hård og kontant. Efter en lidt sløv start var det en koncert, der blev konstant bedre og bedre igennem den to timer lange industrial-maraton. Efterhånden som de små dele blev finpudset, voksede det sig til en solid tung maskine, der stod toptunet til at spille de hits, som de fleste nok havde håbet, at der var flere af.

Det meste af showet bestod af numre fra de sidste tre plader, og det var først til sidst, at vi fik sange som "NWO", "Thieves" og "Just One Fix". Og ikke mindst et par covernumre, som undertegnede egentlig godt kunne have undværet

Ministry er så seje! Deres univers, lyd, tekster og attitude er så effektiv en blanding af maskiner, metal og garagerock. Lyden blev efter få numre også fed og tonsende, selvom den aldrig kom helt ud af højtalerne. Derfor kunne det heller gå helt galt, selvom bandet sagtens kunne have spillet flere sange fra bagkataloget, hvor sangskrivningen simpelthen var stærkere.

Så uagtet at de har været bedre tidligere, så var det en massiv og sej koncert i selskab med en af den nyere rocks store personligheder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA