x
Fantabis: Starfighters, P3 Scenen, Danmarks Smukkeste Festival

Fantabis, Starfighters, P3 Scenen, Danmarks Smukkeste Festival

Fantabis: Starfighters, P3 Scenen, Danmarks Smukkeste Festival

Anmeldt af Ole Rosenstand Svidt | GAFFA

Fantabis stod for Starfighter-finalens eneste hiphop-bidrag. Den unge rapper indtog scenen med stor selvsikkerhed, flankeret af to backuprappere og et band, der blandt andet talte en meget talentfuld trompetist. Fantabis bød på en solid omgang engelsksproget rap med tydelig reggaeinspiration og dertil hørende Jamaica-dialekt. I et par numre stod den dog ligefrem på fransksproget rap fra den multietnisk inspirerede rapper, ligesom koncerten også bød på en mere blues-orienteret sang, hvor Fantabis droppede rappen og kastede sig ud i regulær (soul)sang. Noget, han slap ganske heldigt fra, selvom han trods alt er en bedre rapper end sanger. Og også lidt udmærket human beatbox var han leveringsdygtig i.

Musikken swingede fedt fra første til sidste offbeat-markering, trompeten faldt ind og ud på de helt rigtige steder med enkle, men velplacerede passager, og publikum kvitterede med dans og begejstrede tilråb til den unge rapper og hans pose. Der er slet ingen tvivl om, at Fantabis er et stortalent. Undertegnedes eneste indvending er en vis musikalsk ensformighed undervejs, og derfor kom det bluespåvirkede nummer som sendt fra himlen. Mere af den slags fremover, tak - så kan det ikke gå helt galt.

I Starfighters-konkurrencen endte Fantabis på en andenplads. Gruppens trompetist og trommeslager fik desuden fiduspokaler


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA