x
Guillemots: Beatday08, Small Stage, København

Guillemots, Beatday08, Small Stage, København

Guillemots: Beatday08, Small Stage, København

Anmeldt af Line Bang Jensen | GAFFA

Efter en lang og varm sommer viste vejret på Docken lørdag aften sig fra sin noget køligere side, og det gik deværre lidt ud over Guillemots, som entrede Small Stage, netop som mørket for alvor sænkede sig over pladsen.

Da Figurines samtidig kunne lokke med en opvarmet sal lige ved siden af, blev fremmødet til Guillemots lidt vel tyndt. Til gengæld blev der hoppet og klappet en del, og det kan man selvfølgelig tolke som man vil, men retfærdigvis skal siges at de britiske indie-rock-drenge helt sikkert gjorde sig fortjent til det.

Fyfe Dangerfields på én gang gribende og skærende vokal byder på de stille soloer ikke ligefrem op til hop og dans, men heldigvis er bandet jo ikke blegt for også at skrue op for rytmen indimellem.

De er kendt for deres næsten overdrevne eksperimenter med genrer og lydeffekter, og man kan også blive temmelig rundtosset af at betragte bandmedlemmernes, og især frontmandens løben frem og tilbage mellem instrumenterne for at frembringe den helt rigtige lyd på det rette tidspunkt.

Hvis man skal fremhæve nogle numre frem for andre må det være singlen "Get Over It" og den stilfærdige (såfremt man kan bruge det ord om Guillemots musik) "Falling Out of Reach", som ifølge Dangerfield handler om at være meget, meget træt.

Det var på det tidspunkt formentlig ved at være aktuelt for en del af publikum efter en lang dag, men forhåbentlig delte de trods alt undertegnedes oplevelse af, at Guillemots var værd at holde sig vågen til.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA