x
Div. Kunstnere: Dark Was The Night

Div. Kunstnere
Dark Was The Night

Div. Kunstnere: Dark Was The Night

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 17.02.2009
Anmeldt af
John Fogde

Det er brødrene Aaron og Bryce Dessner fra The National, der står bag denne udgivelse, der skal rejse penge til The Red Hot Organization, der kæmper for at skabe opmærksonhed omkring sygdommene aids og hiv. De går selv forrest med et pladens bedste numre (So Far Around The Bend) og hjælper også andre undervejs på en plade, hvor man også finder bidrag fra navne som Feist, Beirut, The New Pornographers, Yo La Tengo, My Morning Jacket og Iron & Wine.

De største udsving på den første skive kommer fra Kronos Quartet og sjovt nok Sufjan Stevens, der styrer uden om den ellers noget underspillede stil, der ganske fint holdes her. De gælder også et nyt nummer fra Bon Iver (Brackett, W9), der uden tvivl står som et flot højdepunkt og et håb om, at et kommende album fra ham vil holde niveauet fra debuten. Også bidraget fra The Decemberists (Sleepless) er smukt og lover godt for deres kommende udgivelse.

Den anden skive er noget mere ujævn og uden rigtige højdepunkter, selvom Conor Oberst-duetten med Gillian Welch er fin, Cat Power leverer en følt udgave af Amazing Grace, og Arcade Fire-tracket Lenin er ganske livligt. Det er bare ikke helt nok til at redde det samlede indtryk på en udgivelse, som man, trods interessante konstellationer og mange coverversioner, primært skal købe for den første halvdel og den gode sag.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA