x
Wildbirds & Peacedrums: VoxHall, Århus

Wildbirds & Peacedrums, VoxHall, Århus

Wildbirds & Peacedrums: VoxHall, Århus

Anmeldt af Niels J. Schack Nørgaard | GAFFA

Mariam Wallentin og Andreas Werliin, tilsammen både ægtepar og Wildbirds & Peacedrums, lagde ud i hæsblæsende tempo på VoxHall lørdag aften. Med manisk og mesterlig stemmeføring rev Mariam Wallentin publikum med fra start på uptempo-udgaver af "Chain Of Steel" og "There Is No Light" fra parrets 2008-udgivelse, "The Snake". 

I forhold til netop dette album, som fik en lunken modtagelse på GAFFA, er det påfaldende, hvor velfungerende Anreas Werliins voldsomme trommer er, når "Wildbirds & Peacedrums" indtager scenen. Konstant afstedkom gemalens slagtøjshamren begejstrede tilråb fra det veloplagte publikum på VoxHall, hvor mere end hundrede mennesker var mødt op. 

Bredt stemmerepertoire

Mariam er duoens største aktiv, og hun imponerede gennem hele koncerten med et nærmest skizofrent stemmerepertoire, som skifter mellem at lyde som Kate Nash, Björk og Kate Bush. 

Desværre var det som om, forsangerinden i en nærmest tranceagtig tilstand glemte at række hånden helt ud til publikum, som forblev tilskuere til det, der havde potentiale til at udvikle sig til en fest. Wildbirds & Peacedrums markerer sig stærkest, når de skruer op for tempoet, som bedst demonstreret på nummeret "My Heart", hvor Mariams vokal og Andreas' trommer leverede tiltrængt forløsning til alle tilstedeværende, men trods smukke melodiøse stunder var der et stykke mellem de voldsomme stunder, hvor vokal, udstråling og panisk trommespil gik op i en højere enhed.

Amerikansk inspiration på godt og ondt

Nogle steder fungerede de stille kompositioner dog også fortrinligt - eksempelvis på "The Battle In The Water" fra duoens første cd-udgivelse, "Heartcore" fra 2007, hvor Andreas på vokalsiden supplerer Mariam i en duet, som fik GAFFAs udsendte til at mindes Nick Cave og Kylie Minogues 1996-hit, "Where The Wild Roses Grow". 

I ekstranumrene nåede vi også et smut omkring Neil Young og hans "Bird", som Wildbirds & Peacedrums lavede en coverversion af på deres "Heartcore"-album. Desværre var den, på albummet som live, mest af alt unødvendigt fyld og fremstod mere som irritationsmoment end hyldest. Til slut serverede Mariam og Andreas dog en saftig version af deres "I Can't Tell In His Eyes", så både første- og sidstehåndsindtrykket sad lige i skabet. 

Tilfredshed trods automatpilot

Duoen havde efter eget udsagn 150 spillejobs i 2008 - og denne aften i VoxHall markerede sig mest af alt som én i rækken for den talentfulde duo. Trods en momentvis følelse af svensk automatpilot og distance forlod man VoxHall godt mættet af deres på en gang minimalistiske og storladne værker. 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA