x
Didium And The Black Bonnie Picture: Whimsical Beauty

Didium And The Black Bonnie Picture
Whimsical Beauty

Didium And The Black Bonnie Picture: Whimsical Beauty

GAFFA

Album / Frisker Music
Udgivelse D. 09.03.2009
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

De tager ikke den lette vej. Albumdebuterende Didium & The Black Bonnie Picture har store musikalske ambitioner, og kommer overraskende helskindet ud på den anden side. Orkestret har sanger og sangskriver Andreas Sorgenfrei alias Didium som omdrejningspunkt i en række udtryksfulde sange, som trækker voldsomt på den senere britiske rockhistorie. Det skyldes ikke mindst Didiums affekterede vokal og den temmelig artistiske tilgang til musikken.

Whimsical Beauty har også ganske meget musikalsk benspjæt af en dansk produktion at være, og med flittig brug af violin, saxofon og kvindelige backingvokaler får orkestret en stor og favnende lyd, som det er tilfældet hos canadiske Arcade Fire.

Didium & The Black Bonnie Picture bærer dog præg af stadig at være et projekt under udvikling, og de stort opslåede melodier holder sig ikke altid svævende, men idérigdommen og den musikalske integritet opvejer til fulde disse musikalske børnesygdomme. Det kan også være prisen for at holde fast i udfordringen og ikke altid vælge den nærliggende løsning.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA