x
Veronica Maggio: Train, Århus

Veronica Maggio, Train, Århus

Veronica Maggio: Train, Århus

Anmeldt af Kristian Pedersen | GAFFA

Det er primært et midaldrende og siddende publikum, der har indfundet sig på Train denne torsdag aften. Stemningen er afslappet, men da bandet nærmest på slaget 20 går på scenen, indtager publikum hurtigt gulvet foran og bydes indenfor til en særdeles velspillet opvisning udi let jazzet popmusik.

Veronica Maggio charmer sig hurtigt ind på det danske publikum ved at proklamere, at hun og de fire drenge i bandet er kørt hele vejen fra Sverige og har glædet sig til den første danske koncert. I hjemlandet er hun i år nomineret til fire Grammyer, blandt andet årets livenavn, hvilket der denne aften sættes en streg under er fuldt fortjent.

Veronica er som sanger og sangskriver det naturlige midtpunkt, og hendes klare stemme fremstår live endnu mere klar, end den gør på cd. Drengene bag hende syder samtidig af spillelyst, glæde og højt humør, og den meget løsslupne stemning på scenen forplanter sig hurtigt til publikum. Dertil kommer den lille lyshårede Maggios småfrække dansetrin på scenen, der sender en særlig gnist ud i salen.

Selvom vi musikalsk befinder os meget i den samme rille, formår Veronica Maggio at holde et meget fokuseret og intenst tag i publikum. Varierende dansetrin og ageren fra frontfiguren puster yderligere liv til numre som "Gammel Sång" og "Staden", hvor også drengene får lov at folde sig ud i en lang flot instrumental passage.

Det i starten så stille publikum vågner mere og mere op og lokkes sågar ud i fællessang på gennembrudshittet "Dumpa Mig".  En stille kritik kan rettes imod, at instrumenteringen en kort overgang nærmest bliver for tung og til dels overdøver Veronicas ellers så gennemtrængende klang.

Lyden rettes dog hurtigt op, og den sidste gnist i publikum vækkes med "Måndagsbarn", der må betegnes som det danske gennembrud. Hvad der hidtil har været en stille og smuk affære, går en overgang over i det mere løsslupne med dans, klappen og piften fra et overvældet publikum.

Sidste nummer i det oprindelige sæt er den kommende single "Stopp". Den instrumentale intro til nummeret minder indledningsvis skræmmende meget om 90'ernes diskotraver "Bailando", men det ender i en intens og tempofyldt popsang. Drengene får afslutningsvis lov til at slå sig løs i en lang og bragende solo. Den ene keyboardspiller rejser sig fra stolen, imens guitaristen modsat bogstaveligt talt falder på knæ for tilskuerne.

Efter blot 43 minutter forlader bandet scenen til fortjent hyldest, og vender da også kort efter tilbage med den stille ballade "Ja Ja Ja".  Et nummer, der med sit nærvær fint afrunder et kompakt, men yderst velspillet sæt. Efter nok engang at have forladt scenen lokkes Veronica Maggio efter stor opfordring ind til yderligere et ekstranummer - "Aldrig Nojd".  En utrolig munter sag, hvor bandet nærmest hoppende begiver sig rundt på scenen.

Veronica Maggio har med sine to udgivelser skabt sig en stor stjerne i Sverige og er på vej til at gøre det herhjemme. Aftenens koncert har uden tvivl tændt en yderligere gnist hos mange danske beundrere, da Veronica og band på en og samme gang formår at servere sine letkomponerede popmelodier stramt, sikkert og med et charmerende glimt i øjet.

Veronica Maggio spiller i Store Vega 27. februar


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA