x
Jacob Eriksen: Populær Mekanik

Jacob Eriksen
Populær Mekanik

Jacob Eriksen: Populær Mekanik

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 03.03.2009
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Populær Mekanik er allerede ved at tage prisen som årets popalbum. Ikke på hitlisterne. Ikke i radioen. Ikke til prisuddelingerne. Men hos det modne publikum, der kender kærlighedens mange og tunge veje. Dér rammer Jacob Eriksens sange rent.

Den tidligere sanger og sangskriver i århusianske Shirtsville solodebuterer langt om længe. Og det er på trods. Jacob Eriksen blev i 2006 ramt af en blodprop, netop som han var i gang med albummet. Stemmen forsvandt, og guitararmen var død. Populær Mekanik er derfor sammensat af indspilninger før og efter blodproppen, hvilket kun giver de papirtynde sange en yderligere skrøbelighed.

Men ellers er Populær Mekanik vel nok et af tidernes bedste bud på et album, der tager alle kærlighedens faser og facetter alvorligt. Ikke mindst når den stopper. Vi er i omegnen af Lars H.U.G.'s  og Steffen Brandts guldalder.

Disse dybt vedkommende sange akkompagneres af en musikalsk poesi, der er med til at åbne de enkelte sange, som man ikke kan undgå at lytte intenst til. Populær Mekanik hviler blidt i sig selv, og sangene bundfælder sig i sindet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA