x
Diverse: Dylan Mania

Diverse
Dylan Mania

Diverse: Dylan Mania

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 05.05.2009
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Bob Dylan står fadder til en omfattende fortolkningsindustri. Og disse album kommer i en lind strøm. En garvet artist som Bryan Ferry har udgivet et album udelukkende med Dylanfortolkninger.

Og Bryan Ferry medvirker med en forrygende udgave af A Hard Rain's A-Gonna Fall, men ellers er det nyere og mindre højt profilerede kunstnere, der kaster sig ud i denne disciplin. Det sker sine steder med en vis ærefrygt, som resulterer i ganske udmærkede fortolkninger, mens andre er ude i et eller andet udefinerbart. Men overvejende får Dylans sange masser af nye nuancer på Dylan Mania.

Magnet med Gemma Hayes byder på en fortryllende udgave af Lay Lady Lay, hvor de fastholder sangens originale døsige og gråtonede lyd, mens Minimatic giver Just Like A Woman en vellykket tur i funkmaskinen. Ikke helt overraskende er Antony & The Johnsons rørende i Knockin On Heaven's Door.

Dylan Mania kan nok skræmme den gamle fanskare af Dylan-maniacs, men er man ikke et ortodokst medlem af menigheden, er der masser af sjove og overraskende fortolkninger på albummet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA