x
Raunchy: Voxhall, Århus (turnéstart)

Raunchy, Voxhall, Århus (turnéstart)

Raunchy: Voxhall, Århus (turnéstart)

Anmeldt af Alexander Hemstedt | GAFFA

Dødsmetal blandet med massevis af grooves, hooks og melodier med ørehænger-potentiale. Sådan lyder Raunchys bagkatalog. Bandet var veloplagt og viste fra første sekund, at det havde betalt sig at investere de 100 kroner, billetten kostede.

Raunchy har et hemmeligt våben i form af keyboard-spilleren Jeppe Christensen, der giver lydbilledet det ekstra, som adskiller bandet fra det utal af bands, der findes indenfor genren. Hans melodier og cleane vokaler får bandet fremad mod et større publikum. Det bliver meget tydeligt i deres nye single "Warriors", som næsten kan kaldes pop-metal, og som også er radiovenlig.

Et andet fænomen er bandets trommeslager Morten Toft Hansen, der spiller utrolig tight med masser af fill-ins. Guitarristerne Jesper Tilsted og Lars Christensen giver med deres staccato-riffs, den for genren kendetegnende tunge rytme, og denne udføres med stor præcision.   

Andre highlights var sangene "The Bash", "Phantoms" eller "Watch Out", der alle sammen har Raunchys meget specielle blanding af melodi, hårde guitar-riff, tunge dobbelt-pedal-trommer og både scream- og cleane vokaler, der konstant skifter.

Seksmands-bandet var meget energisk lige fra start til slut, og man kunne tydeligt mærke, at de havde glædet sig til at spille live igen og starte deres turné.  

Alt i alt må man sige, at hvis man ikke fik oplevet Raunchy og deres evne til at få gang i salen, bør man finde plads i kalenderen til en af deres andre koncerter. 

SUPERCHARGER (*****)

Københavnske Supercharger består af Mikkel Neperus (forsanger), Thomas Buchwald og Thomas Pedersen (Guitar), Benjamin Funk (trommer) og Brian Jensen (Bas). Bandet spiller overbevisende rock, som er tydeligt inspireret af bands som AC/DC, Billy Idol eller tyske Beatsteaks og Donots. Det er altid et meget taknemmeligt job at være opvarmnings-band i 30 minutter, da ansvaret ligger hos hovednavnet, men Supercharger formåede at sætte tydelige spor i hukommelsen hos tilskuerne. Bandet når ret hurtigt ud til publikum, og der kommer gang i musik-fansene på Voxhall. Musikken har enkelte, men meget effektfulde riff, som simpelthen virker rigtig godt live. Selvom de tydeligvis har deres idoler, har de deres egen blanding af tung rock. 

Deres bedste numre var klart "Hell Motel" og "Left Out", som både er hurtige og i mid-tempo.

Alt i alt en meget fin præsentation. Vi håber, bandet når langt op, fordi de spiller deres musik med stor overbevisning og lidenskab.

RAUNCHY's turné fortsætter til:

01.05.09: Skråen, Ålborg (DK) (support: SUPERCHARGER)
02.05.09: Garage Music Showdown, Haderslev (DK) (support: SUPERCHARGER)

08.05.09: The Rock, Copenhagen (DK) (support: Mudslide & Nembience)
09.05.09: Tapperiet, Køge (DK) (support: SUPERCHARGER)

15.05.09: Kulisselageret, Horsens (DK) (support: SUPERCHARGER)
16.05.09: Maskinhallen, Frederikshavn (DK) (support: SUPERCHARGER)

21.05.09: Sticky Fingers, Gothenburg (SWE)
22.05.09: Kulturhuset, Örebro (SWE) (with EVERGREY)
23.05.09: Nöjesfabriken, Karlstad (SWE)

29.05.09: Gimle, Roskilde (DK) (support: SUPERCHARGER)
30.05.09: Godset, Kolding (DK) (support: SUPERCHARGER)

03.07.09: LOEBNITZ (D) With Full Force Festival

14.08.09: DINKELSBÜHL (D) Summer Breeze Festival

Superchargers turné fortsætter til:

08.05.2009 Harders, Svendborg (DK) - (support: Stradlins + Illnath)
05.06.2009 Metal Magic Festival, Fredericia (DK)
26.06.2009 Nemoland, Copenhagen (DK)

Derudover kan man se på deres MySpace, at der er 15 planlagte koncerter til efteråret, der starter den 8. oktober og slutter den 7. november. Hvor disse koncerter vil være, står endnu uklart.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA