x
Stephan Grabowski: Bombay Feber

Stephan Grabowski
Bombay Feber

Stephan Grabowski: Bombay Feber

GAFFA

Album / Irmgardz 2.0
Udgivelse D. 18.05.2009
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Indien er ikke et almindeligt land. Og storbyen Bombay er ikke en almindelig storby. Begge er et inferno af mennesker og liv alle døgnets 24 timer. Dette oplevede Stephan Grabowski på tætteste hold under indspilningen af Bombay Feber i den indiske storby, der også er kendt som filmbyen Bollywood og den tilhørende musikalske tradition.

Og det er vest, der møder øst i en musikalsk konfrontation, som dog hælder mod Stephan Grabowskis musikalske selvopfattelse. Han har mest fundet inspiration i det indiske, og fået et par hjælpende hænder af indiske musikere. Men teksterne er danske, og klangfladen er hård og elektronisk på den vestlige måde. Så forfærdelig meget Bollywood er der ikke over Bombay Feber. Men mylderet og uoverskueligheden er overalt i musikken og sangene. Mødet med den indiske virkelighed kan være et chok, og det benytter Stephan Grabowski sig flittigt af i sin musikalske bearbejdning.

Den gamle trommeslager er garant for et godt og driftsikkert beat albummet igennem, hvor melodimaterialet derimod har sine op- og nedture. Helt i tråd med det abrupte indiske storbyliv.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA