x
Chin And The Ragga Pack : Spot Festival 2009, Ridehuset, Århus

Chin And The Ragga Pack , Spot Festival 2009, Ridehuset, Århus

Chin And The Ragga Pack : Spot Festival 2009, Ridehuset, Århus

Anmeldt af Michael Jose Gonzalez | GAFFA

The Ragga Pack har især gjort sig bemærket som backingband for nu afdøde Natasja, men denne lørdag eftermiddag er det den yderst talentfulde dansk-japanske reggae-sanger Chin, der sammen med Ragga Packet står for at sparke de værste tømmermænd ud af kraniet på de fremmødte Spot-festivaldeltagere.

Bandet kører i de første par numre en ret laid back stil, der dog stadig lyser af den ild, der brænder i god reggae. De lokkende caribiske rytmer vugger på behagelig vis Ridehuset til live, og flere og flere dukker op for at tage del i festlighederne.

Både Chin og The Ragga Pack kan deres kram, og i takt med at tempoet i musikken stiger, rocker publikum mere og mere igennem og enkelte bryder ud i regulær dans. Bassen kan mærkes i gulvet, og Chin synger "I love my marijuana" over melodisporet til Eminems Cleaning Out My Closet, der dog hurtigt munder ud i et mere regulært reggae-nummer, som indeholder diverse slagord. Det hører sig til i genren, og folk er med på den. 

Efter en række halvstenede numre ryger tempoet atter i vejret, og Ragga Pack beviser flere gange, at de nok skulle kunne fyre op under en gedigen reggaefest på et senere tidspunkt på dagen, hvor publikum befinder sig i starten af deres brandert frem for at prøve at komme sig over den.

Med en gennemgang af tre årtiers old school-reggae giver bandet en gang undervisning i reggae-historie, og Chin viser hvor god og energisk en indpisker, han er. Hans kærlighed til musikken er både tydelig og smittende.

Efter et opråb mod for meget vold i gaderne, byder Chin og The Ragga Pack på en verdenspremiere på deres dansksprogede materiale. Sangen "Hey Smukke" er "til alle de rigtige kvinder i salen. The Women, who loves one man, and not two men", griner Chin.

Herefter joines bandet af rapperen Joe True. Det er en tungere og mere dyster hiphop-tone, der slås an her, og det klæder faktisk også bandet, og giver et fint afbræk i den rendyrkede reggae. Bandet vender dog i koncertens sidste numre tilbage til reggaen, hvormed de sætter et flot punktum for et yderst vellykket show, der har gearet publikum til at begive sig ud i lørdagens musikalske Spot-landskab.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA