x

Arne Würgler
En Hjertesag

Arne Würgler: En Hjertesag

GAFFA

Album / Cope Records
Udgivelse D. 01.05.2009
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Sanger og sangskriver Arne Würgler er i offentligheden mest kendt som Røde Wilfred tilbage fra sit virke som protestsanger tilbage i 70'erne med Benny Holst. De sidste mange år har han helliget sig en karriere som musikpolitiker, som han i en alder af 66 år har ladet sig pensionere fra. Det har givet ham tid til at genindtræde på scenen som pladekunstner med En Hjertesag.

Albummet har i sit begrebsunivers ikke flyttet sig fra den lettere fortegnede protestsang. Arne Würgler fremstår altid som venligheden selv, men bag det imødekommende ydre er en mand, der står benhårdt på sine principper. Det giver en noget firkantet og gammeldags form for protestsang, hvor der virkelig er tale om en hjertesag, når det handler om sagen.

Nu er der jo heller ingen grund til at løbe fra sit ophav i en sen alder, og Arne Wügler er trofastheden selv. Til gengæld får han flot demonstreret, at han er en ganske frem komponist. Den musikalske indpakning af En Hjertesag står skarpt og giver liv til sange, der lander et sted mellem dansktoppen og protestsangen fra før, verden gik af lave.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA