x
Yeah Yeah Yeahs : Roskilde Festival, Arena

Yeah Yeah Yeahs , Roskilde Festival, Arena

Yeah Yeah Yeahs : Roskilde Festival, Arena

Anmeldt af John Fogde | GAFFA

Der er næppe dukket en mere ikonisk sangerinde op i de sidste ti år end Karen O fra Yeah Yeah Yeahs, der på tre fuldlængde udgivelser har bevist, at hun har meget mere at byde på end blot et karakteristisk udseende og en enorm selvsikkerhed. Trioen, hun står i forgrunden for, var til lejligheden udvidet med to mand, og sammen lagde de ud med "Runaway" fra gruppens seneste udgivelsen "It's Blitz!"

Teltet var velbesøgt, og de tog godt i mod singlen "Cheated Hearts", der kom som andet nummer, og da "Black Tongue" var nummer tre, havde YYYs lynhurtigt berørt samtlige deres plader. Den seneste markerede et skifte i en mere elektronisk retning, men tilføjelsen af de ekstra musikere gjorde, at Nick Zinner kunne koncentrere sig om at spille guitar, hvilket gjorde, at koncerten var noget mere rocket, end albummet lægger op til.

Nærmest som for at understrege dette skiftede Karen O undervejs til, hvad der lignede Rob Halfords læderjakke og gav en heftig version af singlen "Zero". Andre favoritter undervejs var "Gold Lion" og "Maps", der perfekt viste Karen O's evne til at blande et cool look med stor følelsomhed og indlevelse.

Den lidt korte koncert blev rundet af i trio form med "Date With The Night", hvor man i et glimt så, hvordan YYYs startede ud. Sangen havde en vildskab, der savnes lidt i den nye udgave af YYYs, der fortsat byder på glimrende materiale, men både til koncerten og på plade virker en del mere kontrolleret end tidligere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA