x
The Dead Weather: Horehound

The Dead Weather
Horehound

The Dead Weather: Horehound

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 13.07.2009
Anmeldt af
John Fogde

Selvom The Dead Weather er blevet markedsført som et nyt sideprojekt for Jack White, så er dette tydeligvis et fælles projekt for bandets fire musikere, og sjovt nok virker det, som om White har været så optaget af at spille trommer, at han ikke har haft tid til at skrive gode sange. I hvert fald er det Queens Of The Stone Age-manden Dean Fertita og Alison Mosshart fra The Kills, der har de mest vellykkede fingeraftryk på pladen med sange som Hang You From The Heavens og 60 Feet Tall, der åbner pladen.
De udgør sammen med White og Raconteurs-bassisten Jack Lawrence dette nye band, der i bedste fald virker som en mere fyldig udgave af The Kills, men desværre lige så ofte blot er en rodebutik, hvor ufærdige idéer får lov til at fylde alt for meget. Det værste eksempel er reggae-fejlskuddet I Cut Like A Buffalo, der med sin fjollede tekst og underlige lyde sikkert har været sjov at indspille, men ikke gør meget for lytteren.
Dette går igen specielt på den sidste halvdel af pladen, hvor der ikke så meget er tale om færdiggjorte sange, men nærmere eksperimenter, der i nogen grad bliver reddet af, at Mosshart besidder en intensitet som en ung PJ Harvey. Dette kan bedst høres på Treat Me Like Your Mother, hvor musikken er tung og pågående, og Mosshart for alvor får lov til at folde sig ud. Men det samlede indtryk er desværre, at bandet har begået en noget usammenhængende udgivelse, der dog besidder nok fornuftigt materiale til, at man kan håbe på et noget mere fokuseret andet album.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA