x
Sys Bjerre: Grøn Koncert, Esbjerg

Sys Bjerre, Grøn Koncert, Esbjerg

Sys Bjerre: Grøn Koncert, Esbjerg

Anmeldt af Simon Høgh Meldgaard | GAFFA

Det er noget af et show, Sys Bjerre efterhånden har med sig. Der er en glad, storcharmerende og dansende korpige, et par danserinder med trampoliner, sangerinderne også fik lov at låne, tre blæsere i shorts, der sad og gassede den i strandstole, når de havde pause, plus det faste fire mand høje band.

Alle smilede de bredt og ægte hele vejen, og smilene bredte sig hurtigt til vidnerne af strandfesten. Vidner, der mest var piger i alle aldre, og vidner, der var for få. For det meste af Grøn Koncert vandrede rundt på pladsen. Sikkert i troen, at sådan noget tøsepop ikke var noget for dem. Synd for dem.

I de kun tre kvarters spilletid skulle der skiftes kostume adskillige gange (alle faldt inden for katagorien småskør, småfræk lillepige), så der var ikke megen plads til den snak, der ellers gerne gør Bjerres koncerter endnu bedre.  Men hendes store, umiddelbare charme nåede os alligevel.

Det gjorde UFOs gæsterap på "Tag Dig Sammen" så desværre ikke. Eller det var vist nok, hvad han lavede. For mikrofonen var slukket. Men det gjorde da, at publikum fik det sjovere med at skråle med på omkvædet.

Men det var ikke kun sjov og glæde det hele. "Sandpapir", med sparsom instrumentering, blev sunget med en inderlighed, så det er et under, at der ikke flød en tåre. En anden og smuk side af talentet.

"Kegle" viste, at folk ikke kun kan synge vers i "Malene", som afsluttede koncerten. Den kunne alle tøserne så til gengæld fuldstændig.  Det bliver spændende at se, om Sys Bjerres kommende andet album, der er planlagt til efteråret, kan lave et tilsvarende hit.

Netop forventningerne til succesopfølgningen blev besunget i den nye sang "Visioner" med tilpas skarphed. Der forventes mindst ét kæmpehit, og det lader til at markedsføringskanonen sigter meget koncentreret på småpiger i alle aldre. Det kunne allerede høres, da de første sange kom på plade, og fik så meget polish, at de fleste amerikanerbiler ville blive misundelige. For hørte man sangene tidligt, var der mere tråd og knytnæve, og det gav et fyldigere billede og passede bedre til de skarpe tekster.

Noget af råheden er stadig hørbar live, og Bjerre har stadig flere benlængder ben i næsen. Man må så håbe, at den kommende plade bliver mere "Sys Bjerre, som hun lyder i 2009" end "Den mest solgte plade blandt danske piger i 2009".

Indtil da kan man jo høre en af hendes koncerter. Der er garanti for en livsbekræftende oplevelse og fede smil til folk af alle aldre og køn.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA