x
The Village Idiot : Starfighters, Rytmehans, Danmarks Smukkeste Festival

The Village Idiot , Starfighters, Rytmehans, Danmarks Smukkeste Festival

The Village Idiot : Starfighters, Rytmehans, Danmarks Smukkeste Festival

Anmeldt af Ole Rosenstand Svidt | GAFFA

Helsingør-gruppen The Village Idiot var dagens andet bidrag til Starfighters-konkurrencen. På dette tidspunkt stod solen højt på himlen, og det var måske lidt tidligt for The Village Idiot, som dyrker de mørke og dystre, americana-orienterede stemninger i stil med navne som Johnny Cash, Sixteen Horsepower og Willard Grant Conspiracy, og for den sags skyld også Nick Cave. Alligevel gik gruppen på med krum hals, og sanger og sangskriver Kenni gjorde sit til at fremmane nattestemninger med sin dybe stemme. Også Mary Elizabeths klagende og smukke violin og Theis' lap-steel-guitar forsøgte at jage solen på flugt – på den fede måde.

The Village Idiot har tidligere været "Månedens Demo" i GAFFA, og det er også et absolut habilt og velspillende orkester. Visuelt er der nu ikke meget mørkemænd over de fire herrer og den ene kvinde, og Kenni ligner sjovt nok Sting temmelig meget. Sangene er velskrevne og melodiske, uanset om de er mere rockede, eller om der er tale om en af Kennis mange hel- eller halvballader. Teksterne handler ofte om meget ulykkelig, skæbnesvanger kærlighed, og dermed er alt, som det skal være i det Village Idiot'ske univers - og publikum lod til at godkende det, trods det tidlige tidspunkt og den høje sol. The Village Idiot er absolut værd at følge.

I Starfighters-konkurrencen vandt The Village Idiot en trøstpræmie i form af et ophold på vinslottet Vignelaure i Sydfrankrig.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA