x
Fatboy Slim: Bøgescenerne, Danmarks Smukkeste Festival

Fatboy Slim, Bøgescenerne, Danmarks Smukkeste Festival

Fatboy Slim: Bøgescenerne, Danmarks Smukkeste Festival

Anmeldt af John Fogde | GAFFA

Cirka en halv time, efter Nephew havde forladt deres halvdel af Bøgescenerne gik Norman Cook aka Fatboy Slim på scenen til tonerne af "Pure Imagination" fra filmen "Willy Wonka & The Chocolate Factory". Den lille englænder dansede lidt rundt foran storskærmen, der viste klip fra filmen, inden han satte gang i sit eget kæmpehit "Praise You".

Herefter fulgte halvanden times dj-sæt fra Fatboy Slim, der problemfrit vekslede mellem 80'er-rap, engelsk 90'er-soul og helt nye numre alle i særdeles bastunge remix. Man fik dog på intet tidspunkt det indtryk, at han stod og valgte plader efter publikum eller dagens humør, men i stedet at det hele var koreograferet og planlagt på forhånd.

Der blev brugt visuals til en del numre, og den tidligere Housemartins-bassist havde desuden medbragt et flot lasershow. Den kombination blandet med, at Fatboy konstant forsøgte at sætte gang i folk ved pege mod publikum og klappe gjorde, at det pæne fremmøde havde en god fest.

Musikalsk kom dj'en godt rundt i krogene, og gentagne gange ødelagde han bevidst festen for så at bygge den op igen, som ved at spille "Canción Del Mariachi" fra filmen "Desperado", der efter to vers blev remixet, så der igen kom gang i både bassen og festen.

Af højdepunkter kan nævnes et vildt remix af Stones-klassikeren "Satisfaction" samt nummeret "He's Frank", oprindeligt lavet af The Monochrome Set, men her blev spillet i en version af Fatboy Slim-projektet The Brighton Port Authority med Iggy Pop på vokal.

De største Fatboy Slim-hits blev naturligvis også blandet ind i forskellige sange, og det eneste regulære fejlskud var House Of Pain-nummeret "Jump Around". Det er stadig et forrygende nummer, men det virkede simpelthen som for billigt et trick at lire så stor en klassiker af mod slutningen.

Det hele fungerede fint, folk havde det sjovt, men det var ikke nogen stor oplevelse. Men Fatboy Slim var hyret til at levere en fest, og det må man sige han gjorde, selvom virkemidlerne nogle gange virkede lidt letkøbte.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA