Factory45: Would You Take Off The Things That You Like The Best?

Factory45
Would You Take Off The Things That You Like The Best?

Factory45: Would You Take Off The Things That You Like The Best?

GAFFA

CD / A:larm Music
Udgivelse D. 31.08.2009
Anmeldt af
Simon Christensen

De første toner fra Factory45 stammer fra det oplagte førstesingle-valg, den flabede og velproducerede Peggy Sue, hvis Peter, Bjorn og John-agtige fløjte-intermezzo om ikke andet varsler selvtillid. Factory45 har sin Nørlund-producerede ep bag sig, og tager ud på en modig selvproduceret voyage på debuten Would You Take..., og lidt overraskende står albummet distancen gennem inspirationer fra 50'er- og 60'er-rock'n'roll, postpunk, art- og britrock. Tænk Beach Boys, Roy Orbison, tidlig Blur og eksempelvis Lily Electric.

Overordnet fejler de fire københavneres paradoksale, selvproklamerede frigørende manifest om det konceptfrie koncept. Hvem kan frigøre sig fra den musikkultur, man er født ud af? Men resultatet er alligevel insisterende og vellykket. Factory45s force er de overraskende hooks, de stærke guitarriff og overordnet numrenes uforsigelighed, for eksempel gennem den skæve Not Bored With You og Nitemare.

Den kritiske lytter vil bemærke, at Esben Buschs vokal nok er frisk og flabet, men desværre oftest doven i forhold til de andre elementers frygtløshed. Og at kvartettens utrætteligt mange omkvæd er skræddersyet til radio- og liveoplevelsen, men ikke levedygtig til et uendeligt spin i anlægget.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA